středa 31. května 2017

# noveknihy

UNBOXING #5

Ahoj!
Po delší době jsem si objednávala knížky, tak se s vámi velmi ráda podělím o obsah balíčku. Na knižní e-shop jsem šla původně jen pro jednu knížku, ale u jedné to tedy nezůstalo. Knížky jsem objednávala především ve výprodeji, protože teď potřebuji peníze na něco jiného. Zároveň poslední dobou moc nečtu, mám po maturitě, takže jsem se většinu času učila a teď mám před přijímačkami na VŠ, takže se zase učím. Bylo potřeba si během toho všeho udělat radost. :D

Fotit krabici mi připadalo vcelku o ničem, ani takhle nepoznáte, co vás dále čeká. :) Nemá smysl se zabývat něčím jiným než knihami, takže se na ně pojďme rovnou podívat! Musím ale říct, že hned po přijímačkách vás nejspíš zahltím recenzemi.


1. Vampýrská akademie: filmové vydání - Richelle Mead


Viděla jsem film a zjistila jsem, že je podle knižní předlohy, takže jsem začala shánět. Bohužel, knížky se už jsou k dostání docela těžko, takže pokud byste někdo o nějaké z celé série věděl, nebo měl doma, ráda koupím. :) Tuhle začnu jako první, protože chci porovnávat s filmem.



Anotace

Speciální filmové vydání bestselleru, který míří do kin! Úvodní díl série vychází doplněný o unikátní fotografie z natáčení a rozhovor s autorkou. Úžasný dárek pro všechny fanoušky Vampýrské akademie. Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové.Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... 


2. Hrej hráčem - Emma Hart

O této knížce jsem slyšela mluvit Irču z Knihánkova a když jsem ji našla v té výprodeji, nemohla jsem ji tam nechat! :)


Anotace:

Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne.
Operace Hrej hráčem může začít. 
Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.
Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu… 

3. Dívka z nočních můr - Kendare Blake

Knížka je druhým dílem, který navazuje na Annu krví oděnou. Název série je Cas a Anna. Co jsem tak slyšela, není zas takový problém děj pochopit. Takže do čtení se pustím hned, jakmile bude nálada na menší hororovku.


Anotace:

Uběhly už celé měsíce od chvíle, kdy přízračná Anna Korlovová otevřela dveře do pekla ve svém sklepě a zmizela v něm, ale lovec duchů Cas Lowood to nemůže překonat.
Přátelé Casovi připomínají, že se Anna obětovala, aby on mohl žít — a netoulal se jen světem jako polomrtvý. Cas ví, že mají pravdu, ale v jeho očích se žádná živá dívka, kterou může potkat, nevyrovná mrtvé dívce, do níž se zamiloval.
Vidí teď Annu všude, někdy ve vidinách a někdy v nočních můrách. Ale je tu něco zneklidňujícího — nejsou to jenom sny. Zdá se, že Anna prožívá muka. Kdykoliv se objeví, je trýzněna stále novými a pokaždé hrůznějšími způsoby.
Cas neví, co se s ní stalo, když zmizela v pekle, ale ví, že ať už se jí děje cokoliv, nezaslouží si to. Anna nejednou zachránila Case a je na čase, aby jí oplatil laskavost. 

A teď přijde to hlavní, proč jsem vlastně e-shop MEGAKNIHY navštívila. Chystám se na přijímačky na veterinu a moc ráda bych se tam dostala, takže je potřeba se na ně naučit. Z toho důvodu jsem si objednala doporučenou knihu Nový přehled biologie. 

4. Nový přehled biologie - Stanislav Rozsypal


Anotace:

Kniha získala literární cenu "Literární cena Josefa Hlávky - 2003 - Cena je udělena pro nejlepší publikace v oblasti české vědecké literatury".
Trojí vydání titulu Přehled biologie během 11 let svědčilo o nesporném zájmu veřejnosti o tento typ knihy. Protože ve čtvrtém vydání by bylo možné text pouze drobně upravovat a nepatrně doplňovat o moderní poznatky, popř. odstraňovat nedostatky v tvrzeních, rozhodli jsme se předložit nově koncipovaný přehled oživený výkladem nových spoluautorů, znovu jej celý pečlivě lektorovat, vše v souladu a s důrazem na současný stav poznání. Při přípravě Nového přehledu biologie jsme měli na zřeteli, že připravujeme knihu, která bude nejen přehledem středoškolské látky, ale která by měla být i studijní pomůckou při přípravě absolventa gymnázia na přijímací zkoušky na vysokou školu a zároveň mu být nápomocná také v začátcích studia vysokoškolské látky z biologie. Autory bylo navrženo nové členění do těchto celků: úvod do biologie, buňka, bakterie, archea, eukarya (protozoa, chromista, rostliny, houby, živočichové), člověk, viry a subvirové částice, dědičnost a proměnlivost, organizmy ve vztahu k prostředí, evoluční biologie. Obecné souvislosti mezi charakteristikami hlavních skupin jsou zajišťovány kapitolami o buňce, dědičnosti organizmů, vztazích mezi organizmy a o molekulárních základech života a jeho vzniku. Jednotlivé kapitoly (bakterie, archea, eukarya) jsou pojaty jako globální charakteristika (strukturální, morfologická, fyziologická a systematická) uvedených skupin organizmů.

Jakmile se do čtení vrhnu, bude se to tu jen hemžit novými recenzemi. :)









Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš čas věnovaný čtení a komentování mého blogu! ♥

Instagram